Etiketter

søndag 12. oktober 2008

IL Sverre Turn til topps

IL Sverres konkurranseturnere tok godt for seg av det edleste metall under Alpha Factor Cup i Trondheim 27 og 28 september.

IL Sverres talentfulle turnere utvikler seg stadig i et høyere tempo enn sine konkurrenter.  Resultatene i Alpha Factor Cup er totalt sett de beste vi noen gang har oppnådd.  De er et direkte resultat av satsingen på et eliteparti som startet for 2 år siden.

Trenerne, Ronnie Lia og Kristin Fjerdingen er meget godt fornøyd med hva de og turnerne har oppnådd på to år.  I følge trenerne kommer resultatene som følge av målbevisst trening og en treningsiver og et samhold som man, iflg. Ronnie Lia, ikke opplever i andre klubber.

Ronnie har erfaring med flere klubber, både som utøver på landslagsnivå og som trener i IL Sverre og i Basis i Trondheim. Han mener samholdet, gleden, treningsiveren miljøet i IL Sverre er det beste han noen gang har opplevd.  Dette sammen med dedikerte trenere gir nå resultater langt over det forventede.

Ronnie kom til IL Sverre for 2 år siden, noe hovedtrener Kristin Fjerdingen er meget glad for.  Når Ronnie kom ble vi i stand ti å utvide tilbudet til konkurranseturnerne.  Treningsmengden har øket fra 4 - 5 timer i uken til i dag å være mer enn 15 timer i uken for de som trener mest.  Vi har også vært i stand til å ta opp flere aspiranter, som vi håper å utvikle til å bli like gode som de beste vi har i dag.

De yngste har idolene sine i de beste utøverne, og de ser hvor gode de kan bli.  Dette er med på å gi dem motivasjon til å trene mye.
Når de i tillegg ser at all treningen gir meget gode resultater i større konkurranser gir det dem ekstra motivasjon.

I juniorklassen gikk Malene Saure Hagen til topps første gang.  Hun slo for første gang de beste turnerne i Trondheim sammenlagt.  Malene har i år tatt steget opp blant de aller beste turnerne i landet.  Alpha Factor Cup arrangeres X ganger pr. år.  Det settes hvert år opp en sammenlagtpris til den turneren som gjør det best i alle konkurranser.  Malene leder denne kåringen når en konkurranse gjenstår.
Vi ønsker henne lykke til og håper at hun holder unna for arge konkurrenter som også ønsker å vinne prisen.

Ingvild Bårdsdatter Haugnes er helt suveren i klassen for rekrutt jenter 11 år.  Hun vant sin klasse med 52,9 poeng.  Dette er den beste poengsummen noen Sverreturner noen gang har oppnådd og er hele 10,4 poeng foran andreplassen i klassen sin.  Ronnie og Kristin forventer store ting av Ingvild i løpet av de kommende årene.  Hun er best i landet i sin klasse.

Anja Jåma tok en kjempefin 3 plass i klassen for rekrutt jenter 12.
Ida Wanderås Dahl kom på 6 plass etter en uheldig frittståendeøvelse.  Hadde hun levert denne slik hun kan, hadde hun kommet på en 2 plass.
Båda Anja og Ida har tatt store steg opp mot de aller beste og vi venter på konkurransen der en av dem går helt til topps.

I klassen jenter klasse 1, tok Malin Bagøien en meget sterk 2 plass, bare 1,2 poeng bak vinneren.  Malin er den av turnerne som i høst har utviklet seg mest.  Dette er derfor et meget oppløftende resultat.  Like bak Malin kom Guro Røstad og Albertine Strid på henholdsvis 3 og 5 plass.  Vi håper at fremgangen til alle tre fortsetter og at vi i noen av neste års konkurranser kommer til å se en av dem på toppen av resultatlisten.

Ingunn Molde vant klassen for jenter klasse 2.  Hun hadde dessverre ingen konkurrenter i dette stevnet men leverte jevnt gode prestasjoner i 3 av 4 apparater med 11,45 i snitt, noe trenerne er fornøyde med.

I aspirantklassen hadde vi med fire turnere, Lea Engesvik, Melina Jaric, Line Molde og Kristine Eikrem.  Det gis ikke karakterer i denne klassen, men det er viktig at vi har med de yngste slik at de får føle litt på konkurransesituasjonene og lagmiljøet.

Som resultatene viser tar IL Sverre Turn stadig store steg i riktig retning, mot toppen.

IL Sverre Turn retter en stor takk til både trenere, utøvere og foreldre, som aldri ser ut til å bli lei av å sjaue utstyr før og etter treninger.
Takk også til næringslivet i Levanger som stiller opp med premier til våre lotterier og arrangementer slik at vi kan opprettholde treningstilbudet vi har.