Etiketter

mandag 10. mars 2008

Norges Cup i Stavanger 7-9 Mars 08

Fredag
Da er vi tilbake etter en spennende helg i Stavanger. Turen startet fredag ettermiddag med avreise fra kroa på Moan. Heldigvis fikk vi skyss til flyplassen. Timingen med flyvingen var perfekt og vi rakk å få med oss store deler av DY pokalen fredag kveld.

BASIS turnforening, som vi har et nært samarbeid med, gjorde en kjempekonkuranse og fikk en 3 plass junior klassen. I DY pokalen konkureres det med andre regler enn hva vi er vant til, det konkureres med internasjonale regler, det vil si at for å få godkjent en øvelse må du ha 7 godkjente elementer for å få godkjent en øvelse. Deretter bedømmes de etter vanskelighetsgrad, det går heller ikke å ha samme element to ganger. Får du et element underkjent trekkes du 4 poeng.

I seniorklassen var store deler av landslaget tilstede. Flere av utøvrene har deltatt i EM og VM deriblant Julie Hansson fra Kristiansand som stakk av med seieren. Fin erfaring for de eldste jentene å se hva nivået ligger på. Senior NM i oktober :-)

Lørdag
Lørdag startet vi opp kl 9 om morgenen med frokost for de yngste jentene, Ida Wanderås, Anja Jamå og Ingvild Bårdsdatter Haugenes. Konkuransen var delt opp i 3 puljer. Våre yngste konkurrerte i pulje 1, de eldste i pulje 3. Resten av murmeldyrene sov til kl 11 når de da fikk beskjed om å komme seg opp for å filme og støtte de små i konkuransen. Ingvild konkurerte i klassen rekrutt 11 år mens Anja og Ida konkurerte i klassen rekrutt 12 år.

Vi var uheldige i trekningen av apparater med de minste og begynte i bom og frittstående. Alt virket lovende i oppvarmingen, men i konkuransen kjente nok mange at dette ikke var en vanlig Alpha Factor Cup men faktisk noe ganske stort. Veldig mange utøvere på gulvet samtidig og mye bråk og dårlig luft.

Ingvild var nok litt vel skjelven på bommen og falt ned litt for mange ganger. Anja følte og presset og var noen turer nede og hilste på matten. Ida var den som taklet presset best og leverte en av sine beste bom øvelser.

I frittstående lider vi av litt lite gulvtid så Anja rota seg litt bort og fikk litt lite tilløp i enkelte volter. Ida kjørte enda en gang et meget bra frittstående, sto på stift salto for første gang i konkurranse. Ingvild så ut til å ristet av seg nervene i frittstående men skrudde litt vel sent på siste volten.
Alt i alt bra gjennomkjørt, men litt vel nervøse. Det vil bli bedre etterhvert som de blir vant til å konkurrere på dette nivået.

De eldste jentene , Albertine strid, Malin Bagøien, Ingun Molde, Johanne Rødal og Malene Saure Hagen startet ikke konkuransen før halv 7 på kvelden. Så ingenting skjedde for dem før de staret oppvarming i halv 5 tiden. De eldste var mer heldige med trekningen og startet med frittstående og hopp.

I frittstående turnet jentene bra, Ingunn var litt uheldig og glemte en salto i stift salto men resten av øvelsen var bra til en som ikke har konkurert på dette nivået tidligere. Albertine og Malin turnet helt ok. Vi blir straffet når vi ikke får kjørt nok øvelser på frittstående gulv før konkuranser. Johanne kjørte en veldig bra øvelse i frittstående. Malene turnet en bra øvelse uten klikk, fikk ikke godkjent strak fremover med helskru, men det var det veldig få som gjorde i denne konkuransen. Dommerene var vanvittig strenge, men som regel rettferdige.

I hopp kjørte både Malin, Albertine og Johanne samme hopp, overslag. Albertine og Malin leverte nok ikke helt hva vi vet de kan men godkjent. Snodig det derre med feil fot :-)
Ingunn og Johanne kjørte veldig bra overlsag. Johanne var nok helt oppe i toppen blant de som kjørte overslag i konkurransen.
Malene kjørte nok en gang pikert tchukkahara til stående, ikke fullt så bra som i Molde men jenta er fantastisk flink i hopp. Har bare kjørt pikert i 3 uker og stått i to konkuranser på rad, definitivt godkjent. Og denne gangen fikk vi det på film, Olav. Det måtte en 11 åring til for å få det til :-)
Lørdagen sett under ett var bra for noen mens andre følte de hadde mer å gå på.

Konkurransen til de eldste var ikke ferdig før halv 9. Etter dette spiste vi og slappet av før sengetid. Malin lærte seg et nytt språk, englændish mens Ingvild var meget fasinert over Ronnie sin flodhesthistorie fra Afrika.

Søndag
Søndag startet noe tidlig for de minste jentene som antakeligvis var litt slitne etter litt lite søvn første natten. Noe som nok skyldes en fasinasjon for Donald Duck`s vitsebok.
De minste måtte opp kl 7 siden konkurransen deres startet kl 0930. De eldste fikk lov til å sove noe lenger denne dagen også, noe de var veldig fornøid med, selv om noen våknet opp på gulvet og andre sov oppå hverandre.

Ingvild, Ida og Anja staret dagen med hopp før de fortsatte i skranke. I hopp hadde de nesten ikke våknet og fikk ikke helt opp dampen i tilløpet. Anja og Ingvild hoppet på det jevne men kan mye bedre. Ida knallet til og fulgte opp fra dagen før med et av de beste hoppene hun noengang har gjort.

I skranke var det Ingvild, som endelig hadde våknet, som leverte dagens prestajon, Anja var ikke langt bak men var nok litt søvnig og telte 4 sving istedenfor 3 sving. Ida var litt uheldig i kjippen men ellers grei gjennomkjøring. Alt i alt en bra prestasjon i skranke av alle. Vi skal ikke glemme at Anja, Ida og Malin lærte seg kjipp forrige uke og fikk derfor ny øvelse 4 dager før konkurransen.

De eldste hadde skranke og bom igjen til siste dagen. De startet i skranke. Albertine kjørte en helt ok øvelse, samme gjorde Malin. Johanne var uheldig og datt men fikk fortsatt en bra karakter. Malene kjørte sin beste skrankeøvelse noensinne.
I bom led de eldste av litt av det samme som de yngste fikk kjenne dagen før. Litt vel nervøse så det ble litt mange ganger opp og ned fra bommen for Albertine, Malin og Johanne. Johanne sto på flikkflakk, noe som er første gang i konkuranse. Malene turnet safe og falt bare en gang og fikk dermed en meget bra karakter i bom.

Konkuransen sett under ett var veldig bra.

Malene kom på en meget bra 10 plass, kun 0,150 poeng bak en av de beste turnerene fra Trondheim turn forening. Ny pers i nasjonal konkurranse med 48,4. Det går stadig fremover.

Ingvild sin 4 plass sier litt om potensialet, jentene som kom før henne er jenter som har trent dobblet så mye som henne.

Ida kom på en plass i sin klasse, noe som er veldig bra.

Anja fulgte opp med 17 plass. Var nesten 30 stk med i klassen så går fremover her og.

Albertine kom på 55 plass, tett fulgt av Malin på 56. Her var det 70 påmeldte utøvere.

Ingunn fikk en 20 plass, men vi må huske at hun nettop har begynt å trene med oss og at det var hennes første nasjonale konkuranse. Absolutt godkjent.

Neste konkurranse for vår del blir Norges cup i Trondheim. Da blir det antakeligvis noe av samme opplegget som i helgen, men da har vi trent mer og vet mer hva vi går til, pluss at det er nesten hjemme bane. Gleder oss til neste konkuranse, håper mange foreldre og kjente tar turen for å støtte jentene da, det fortjener de.

Vi trenere er veldig fornøyd med prestasjonene deres i helgen, jenter.






Ingen kommentarer: